Şamil Tayyar'ın 'Almanya' tepkisi şaşırtmadı: Ayasofya ibadete açılsın

AKP'li Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Almanya'nın 'soykırım' kararına karşı Ayasofya'nın camiye çevrilmesi önerisini getirdi

Şamil Tayyar'ın 'Almanya' tepkisi şaşırtmadı: Ayasofya ibadete açılsın

Almanya Federal Meclisi’nin “Ermeni Soykırımı” kararı sonrasında AKP hükümetinin vereceği cevap merak konusuyken, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın ‘öneri’si gecikmedi.

Tayyar Almanya’ya karşı hamlenin “Ayasofya” olması gerektiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AKP’li Tayyar, “Madem; ABD, PKK ve Paraleli sahiplendi. Almanya, soykırım yalanına sarıldı. Dostluk rafa kaldırıldı. Sıra bizde; Ayasofya ibadete açılmalı” diye yazdı. Tayyar’ın  bu tweeti takipçileri tarafından alay konusu oldu.

Ramazan boyu zaten açık olacak

Gericilerin değişik vesilelerle sık sık ibadete açılmasını talep ettiği ve önünde bunun için eylemler düzenledikleri Ayasofya’ya dair bu talep, Tayyar’ın ‘öneri’siyle yeniden gündeme gelecek mi bilinmiyor. Ancak şu an müze olarak kullanılan yapı, 6 Haziran günü başlayacak Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında zaten ‘ibadet’e açık olacak.

Buna göre, TRT Diyanet TV’de  Ramazan ayı boyunca yayınlanacak ve çekimlerinin Ayasofya Müzesi’nde gerçekleştirileceği, ‘Bereket Vakti Ayasofya’ isimli bir program hazırlandı

Program kapsamında Ramazan ayı süresince Ayasofya Müzesi’nde Kur’an-ı Kerim okunacak.

1935’ten beri müze olarak kullanılıyor

27 Aralık 537’de ibadete açılan ve 916 yıl kilise olarak kullanılan Ayasofya, 1453 yılında İstanbul’un fethinin ardından camiye çevrilmişti. Fetihten beri cami olarak kullanılan yapı, 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müze ilan edilmişti.