Şamil Tayyar "tarikat ve cemaatler yasaklansın" sözüne çıldırdı: Bunu o görevde 1 dk tutan HSYK...

AKP'li Milletvekili Şamil Tayyar, "tüm tarikat ve cemaatleri yasaklayıp kapatmalı" dediği ileri sürülen hakimin derhal görevden alınmasını istedi.

Şamil Tayyar

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından “tüm tarikat ve cemaatleri yasaklayıp kapatmalı” dediği ileri sürülen Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Birkan Güner’i hedef göstererek derhal görevden alınmasını istedi.

Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı Güner’in facebook hesabında, Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar cemaatine bağlı bir yurtta 10’u öğrenci olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili olarak “Tarikat ya da cemaat yuvası-yurdu dedikleri yerlerde çocukları ya hayvanca hislerinin tatmin aracı olarak kullanıyorlar, ya da beyinlerini köreltiyorlar. Bundan öte tarikat ve cemaatlerülkeyi yangın yerine çeviriyorlar. Ülkemizi, aydınlanmacı kuruluş felsefesine sahip Cumhuriyetimizi lime lime edip yok etmeden biz onları yok etmeli tüm tarikat ve cemaatleri yasaklayıp kapatmalı (esasen 1925 yılından beri yasak!) ve mensuplarına aynen Fetö mensubu muamelesi yapmalılıyız. Nokta” ifadelerinin yer aldığı iddia edildi.

Birkan’ın hesabından paylaşıldığı iddia edilen ve gericiliği doğrudan karşıya aldığı dikkat çeken sözkonusu ifadeler, aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut anayasasının da (‘kağıt üzerinde’ halen geçerli) esaslarından biri olan Laiklik ilkesi ve buna bağlı olarak 677 sayılı “Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasina Dair Kanun”un da gereğini hatırlatmaktan öteye geçmiyor.

Ancak AKP’li kimliği gereği laiklikle ‘yıldızı barışık’ olmayan Şamil Tayyar ise bu sözleri Twitter hesabından paylaşarak, “Bu adam maalesef hakim, üstelik Gaziantep’te komisyon başkanı. Bunu o görevde 1 dk tutan HSYK, HSYK değildir.” dedi.

samil

Şamil Tayyar’ın Birkan’ı hedef gösterdiği tweet’ini, AKP’nin çoğu zaman tetikçilikte bir AKP’li milletvekilinden ‘daha etkili’ olduğu görülen kalemşörlerinden Cem Küçük de kendi Twitter hesabından retweet’leyerek takipçileriyle paylaştı.

Tayyar ve Küçük’ün paylaşımlarıyla birlikte sosyal medyada AKP trollerinin hedef tahtasına oturan Hakim Güner, konuyla ilgili henüz yeni bir açıklama yapmazken, facebook hesabından “Arkadaşlar Facebook hesabım ele geçirilmiştir.Benden gelen ikinci arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyin lütfen..” sözleri paylaşıldı.