Salih Müslim'den hakkında yakalama kararı çıkarılmasına açıklama

PYD Lideri Salih Müslim, hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Salih Müslim'den hakkında yakalama kararı çıkarılmasına açıklama

PYD Lideri Salih Müslim, hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla ilgili olarak “Bu tamamen uydurulmuş bir suçlama ve uydurma bir yakalama kararı. Ancak bunun bizim için bir değeri yok.” açıklamasını yaptı.

İngiltere’de faaliyet gösteren Centre for Kurdish Progress kuruluşunun düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan Müslim, moderatörlüğünü İskoçya Ulusal Partisi (SNP) milletvekili Natalie McGarry’in yaptığı toplantıda, 17 Şubat’ta Ankara’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak, dün kendisinin de aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılması ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de ne olup bittiğini hepimiz biliyoruz; Parlamento’nun bile işlevi yok. Bu yakalama kararını da ciddiye almıyoruz. Ben Türk vatandaşı değilim. Suriyeliyim ve kendi halkımı savunuyorum. İkinci olarak da Şubat ayında meydana gelen olayı biz kınamıştık ve bu olayla ilgilimizin olmadığını açıklamıştık. Bu tamamen uydurulmuş bir suçlama ve uydurma bir yakalama kararı. Ancak bunun bizim için bir değer yok. Sorun çıkarmak için yapıldığı belli ancak bizim için sorun değil.”

“Erdoğan sünni bir devlet kurmaya çalışıyor”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “sünni bir devlet kurmaya çalışmakla” eleştiren Müslim, kendilerinin ise ‘demokrasi ve kendi varlıklarının devamı için mücadele ettiklerini’ söyledi.

Türklerin düşmanı olmadıklarını vurgulayan Müslim konuşmasını, “Ben Kürt olsam da, tek uluslu bir devlet istemiyorum” sözleri ile tamamladı.