Saldırının ardından Türkiye alarmda

Fransa'daki katliamın ardından Türkiye'deki büyük kentlerde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Saldırının ardından Türkiye alarmda

Fransa’daki kanlı saldırının ardından Türkiye’nin bir çok kentinde de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Fransa’nın Nice kentinde en az 84 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası alarma geçen İstanbul polisi, metro girişlerinde vatandaşları ‘didik didik’ arıyor. Alarm durumu kapsamında Atatürk Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri artırıldı. Alanda özel harekat polisinin de önlem aldığı görüldü.

Ankara’da da alarm

Ankara’da da artan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Fransa Büyükelçiliği’ne giden ve Almanya, ABD gibi bir çok ülkenin Ankara Büyükelçilikleri’nin de bulunduğu bölgede vatandaşların çok sık kullandığı işlek cadde ve sokakları emniyet güçlerince bariyerlerle kapatıldı. Polisin son yaşanan olayların ardından yaptığı yollardaki kontrol noktalarındaki denetimlerinin de sıklaşması dikkat çekti.

ANKARAgüvenlik

Antalya havalimanı’nda güvenlik kuyruğu

Fransa’daki saldırının ardından, Antalya Havalimanı’nda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Havalimanı girişinde araçlar, polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından tek tek aranarak içeri alınıyor.

Güvenlik kontrollerinin zaman alması nedeniyle oluşan araç kuyruğunu çözmek amacıyla havalimanı giriş kapısında genişletme çalışmaları yapılıyor.İş makineleri yolu genişletmek için ağaçları söküyor, ormanlık alanı içeriye doğru kazıyor. Vali Münir Karaloğlu, alınan kararlar sonunda çalışanların farklı bir giriş kapısı kullanacağını, yolcuların 2 şerit yerine 5 şeritten aranacağını belirterek, bugün- yarın bir rahatlama yaşanmasının beklendiğini kaydetti.