Sağlık Bakanlığı'ndan 'cin hastanesi' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, İstanbul İkitelli'de faaliyete geçtiği öğrenilen "Cin Hastanesi" ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'cin hastanesi' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, İstanbul İkitelli’de açıldığı öğrenildikten sonra büyük tepkiye neden olan “Cin Hastanesi” ile ilgili bir açıklama yaparak, bu isimde hiç bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmediğini, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

İstanbul İkitelli’de, “Türkiye’nin ilk Cin Hastanesi” sloganıyla açılan “Manevi Şifa Hastanesi” adlı kuruluşta, ‘büyü bozma ve cinlerin musallat olması’na karşı ‘tedavi’ yöntemleri uygulandığı iddia ediliyordu.

İlk olarak sitemizin haberleştirmesi ile gündeme gelen skandala ilişkin, Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında çıkan ve gerçeği yansıtmayan haberler üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Bakanlığımız tarafından ‘Cin Hastanesi’ veya ‘Manevi Şifa Merkezi’ olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmemiştir. İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından adres tespiti yapılarak, inceleme başlatılmıştır. İlgili kanun çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

Aynı amaçla yayın yapan internet sitelerinin de kapattırıldığının kaydedildiği açıklamada, vatandaşların bu tür yerlere itibar etmemelerinin ve valiliklere şikayete bulunmalarının kamu yararına olacağı belirtildi.

http://gazetemanifesto.com/2016/11/29/iste-akpnin-saglik-devrimi-istanbulun-orta-yerinde-cin-hastanesi-actilar/