Sağlık Bakanı'nın 'ebelik' takıntısı bitmiyor

Geçtiğimiz günlerde doğum kontrolünün ‘tarihin çöplüğüne atılması’ gerektiğini söyleyerek skandala imza atan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu sefer de sezaryen oranlarını düşüreceklerini açıkladı. Adana’daki İl Değerlendirme Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özellikle özel hastanelerdeki sezaryenle doğum oranlarının fazlalığına işaret ederek, bunun önlenmesi için eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Akdağ konuya ilişkin şunları söyledi: “Özel hastanelerimizden... View Article

Sağlık Bakanı'nın 'ebelik' takıntısı bitmiyor

Geçtiğimiz günlerde doğum kontrolünün ‘tarihin çöplüğüne atılması’ gerektiğini söyleyerek skandala imza atan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu sefer de sezaryen oranlarını düşüreceklerini açıkladı.

Adana’daki İl Değerlendirme Toplantısı’na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özellikle özel hastanelerdeki sezaryenle doğum oranlarının fazlalığına işaret ederek, bunun önlenmesi için eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Akdağ konuya ilişkin şunları söyledi:

“Özel hastanelerimizden bir şey istiyoruz. Sezaryen oranları çok yüksek. Türkiye’de özel hastanelerde her 4 doğumun 3’ü sezaryen ile yapıyor maalesef. Yani yüzde 75’i. Bu oran Adana’da yüzde 90’ın üstünde. Onun için özel hastanelerimiz ile görüştük. Bu oranı mutlaka aşağıya düşüreceğiz. Gereksiz sezaryeni önlemek için hem kadınlarımızı hem çocuklarımızı bu oldukça hırpalayıcı işlemden kurtarmak için bir eylem planı hazırlıyoruz. Bu eylem planı ile Adana’da da gereken yapılarak yürürlüğe konulacak” şeklinde konuştu.

Aile hekimliği artacak

Aile hekimliği kadrolarını arttıracaklarını söyleyen Akdağ, “Sadece Adana için değil, bütün Türkiye için. Adana’da bir aile hekimi yaklaşık 3 bin 300 kişiye hizmet veriyor. Biz bu sayıyı süreç içinde 3 binin altına çekmek istiyoruz ki hizmetler daha kaliteli hale gelebilsin” ifadelerinde bulundu.

Elbistan’daki toplu zehirlenme vakası

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen toplu zehirlenme olayına ilişkin ise AKP hükümeti ile her yere içme suyu hizmeti götürdüklerini ancak otomatik klorlama cihazı olmaması nedeniyle zehirlenmelerin yaşandığını ifade etti. Cihazın çok pahalı olmadığını aktaran Akdağ, bütün şehirlerde temin etmeye çalışacaklarını söyledi