SADAT'ın kurucusu Erdoğan'ın başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SADAT Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi.

SADAT'ın kurucusu Erdoğan'ın başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından SADAT kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi.

Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında ‘kadrosuzluktan’ emekliye sevk edilen Tanrıverdi, Erdoğan’ın yeni başdanışmanı oldu.

SADAT’ın kurucusu

Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu ve  Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı SADAT (Savunma İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş), 2000 yılında irticai faaliyetlerde bulundukları gerekçesi ile TSK’dan atılan ve çıkarılan askerler tarafından kuruldu.

SADAT, kendi internet sitesinden ilan ettiğine göre, gayri nizami harp (kontrgerilla) eğitimi veriyor. Eğitimleri arasında “sokak hareketi türü eylemlerde ve gizli etkinliklerden oluşan harekât teknikleri” ile “istihbarat, psikolojik harp, sabotaj, baskın, pusu, suikast” yer alıyor.

‘TSK’ya alternatif’ ordu

‘TSK’ya alternatif’ oluşturması için faaliyet göstermesine hükümet tarafından izin verildiği iddia edilen SADAT’ın, Erdoğan’ın ‘kirli’ işleri için de gizli bir silahlı yapı kurdurduğu öne sürülmüştü. İddialar arasında yer alanlardan biri de, yüksek ücretler karşılığında emekliliğe ikna edilen bazı özel harpçi subay ve astsubayların, IŞİD ve benzeri cihadçı örgütleri eğitmek üzere sözkonusu gizli silahlı yapıda görev aldığı, AKP Gençlik Kolları ve Osmanlı Ocakları’ndan ‘temin’ edilen elemanların da Tanrıverdi’nin başkanı olduğu savunma şirketi SADAT’ın ‘gizli’ kamplarında eğitim gördüğü olmuştu.

Vakit yazarı

Adnan Tanrıverdi 2008 yılında Vakit (Şimdiki adıyla Yeni Akit) gazetesinde yazmaya başlamıştı. Gerici gazeteye bir başka gerici Milli Gazete’den ‘transfer ‘edilen Tanrıverdi, 1964 yılında Kara Harp Okulu’na girdi. Kenan Evren döneminde yıldızı parlayan Tanrıverdi, İslamcı bir kimliğe sahip olduğunu hiçbir zaman gizlemedi ve orduda dini propaganda yapmaya devam etti.

Kurmay subay olarak; 2. Piyade Tümen Komutanlığı’nda (Adapazarı) İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği; Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği; Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekat Şube Müdürlükleri, Kurmay Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 1980 Ağustos’unda Binbaşılığa terfi etti. 1984 yılında Yarbay, 1987 yılında ise Albay oldu. 1990 yılında 8’inci Kolordu Topçu Alay Komutanlığı (Malazgirt) görevine atandı. Bu görevde iken 30 Ağustos 1992 tarihinde Tuğgeneralliğe yükseltildi.

Tanrıverdi, 1995–1996 yıllarında da Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 1996 tarihinde, İsmail Hakkı Karadayı’nın genelkurmay başkanlığı döneminde, kendi rızası olmadan emekli edildi.

Emekli olduktan sonra, Enver Ören’in sahibi olduğu devre mülk şirketi İhlas Marmara Evleri’nin Camii Yaptırma ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu’nda görev alan Tanrıverdi, Kasım 2004 tarihinden itibaren de, YAŞ kararları ile ordudan atılan 7 askerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

http://gazetemanifesto.com/2016/07/12/karanlik-orgut-sadat-denetlenmeyen-bir-savas-sirketi/