Şaban Dişli bir kişiyi 'FETÖ'den aldırmakla' tehdit etmiş!

15 Temmuz darbe girişiminin en faal isimlerinden Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kardeşi AKP'li Şaban Dişli Sakarya'da bir işadamını 'FETÖ'den aldırmakla tehdit etti.

Şaban Dişli bir kişiyi 'FETÖ'den aldırmakla' tehdit etmiş!

ABC Haber’in bildirdiğine göre, 15 Temmuz darbe girişiminde önemli rol oynayan ve TSK’den atılan Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan Sakaryalı işadamı Yusuf Elturan, darbeci generalin kardeşi olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “Dişli bana ‘Neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun. FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip seni içeriye aldıracağım’ dedi.” ifadesine yer verdi. İşadamı, tehditle ilgili ses kaydını da şikayet dosyasına koydu.

“FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip seni içeriye aldıracağım”

Sakarya Serdivan’da müteahhitlik yapan Yusuf Elturan, AKP’li Şaban Dişli’nin kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Serdivan Polis Merkezi Amirliği’ne ifade veren işadamı Elturan’ın suç duyurusu şöyle: “Kendime ait Facebook sayfamdan gazeteci yazar Süleyman Özışık’ın başkaları tarafından paylaşılan ve benim görüp de paylaşmak istediğim sesli makalesini paylaştım. Aradan 1 gün geçtikten sonra telefonumun rehberimde kayıtlı bulunan Sakarya Milletvekilimiz olan Şaban Dişli, kullanmış olduğum 533 525….. nolu telefonumu 532 246….. nolu telefondan aramış, duymamışım. Daha sonra ben kendini aradım. Bana paylaştığım sesli makale ile ilgili bana ‘neden böyle bir şey paylaştın, vali ve savcı ile yakınlığımı biliyorsun, FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirip seni içeriye aldıracağım’ dedi.

Yusuf Elturan, daha önce AKP’de 11 yıl il başkan yardımcısı olarak aktif siyasetin içinde olduğunu söyledi.

Geri adım atmam söz konusu değil

Dişli’nin tehdidiyle ilgili ses kaydı olduğunu ve bunu savcılığa teslim ettiğini söyleyen Elturan Sözcü gazetesine ise şunları söyledi “Geri adım atmam söz konusu değil. Ben AKP’de görev aldığım dönemde FETÖ ile mücadele ettim. 17-25 Aralık’tan sonra bunlar üzerimize geldi. 15 Temmuz darbe gecesi valilik darbeci askerler tarafından işgal edilince her vatansever gibi ben de oraya gittim. Dişli’nin yakın çevresi ona yanlış yaptırıyor.”