Sabah'ın ifşa ettiği gizli plan: Ankara Anlaşması ile kurulan Sancak "terör örgütü" oldu

Sabah gazetesi, Ankara Anlaşması ile kurulan İskenderun Sancağı'nı (Arapça adıyla Liva İskenderun) da "terör örgütü" ilan etti.

Sabah'ın ifşa ettiği gizli plan: Ankara Anlaşması ile kurulan Sancak

Yandaş medya organlarının, Suriye ve PKK konusunda sınır ve mantık tanımayan “kara propaganda” çalışmaları, Ankara Anlaşması ile kurulan İskenderun Sancağı’nı (Arapça adıyla Liva İskenderun) da “terör örgütü” ilan etti.

Sabah gazetesi yaptığı haberde, terör örgütlerini araç olarak kullandığını ileri sürdüğü Suriye istihbarat örgütü el Muhaberat’ın Hizbullah ile birlikte hareket ederek PKK’den ayrı bir “terör örgütü” kurmak için düğmeye bastığını iddia etti. Suriye Direniş Örgütü’nün lideri Mihraç Ural’ın fotoğrafının kullanıldığı ama adının anılmadığı haberde, “yeni örgüt”ün Amanoslar’da örgütlenerek Türkiye’yi güneyden meşgul etmesi ve PKK’ye yurtiçi faaliyetlerinde destek olmasının planlandığı yazılırken, örgütün Akdeniz’e açılmak isteyen PYD’ye karşı Esad’ın taleplerini de gündeme getireceği söylendi.

Sabah gazetesinin bu “yeni örgüt” için seçtiği isim Liva İskenderun ise 20 Ekim 1921 tarihinde Fransa ile Türkiye arasında imzalanan Ankara Anlaşması’nın 7. maddesi gereği kurulan özerk bölgenin adı. Daha sonra Suriye’deki Fransız mandasına katılan İskenderun Sancağı, 1938’de Hatay Devleti haline gelip 1939’da da Türkiye’ye katılmıştı.