Sabahat Akkiraz'dan 'Pensilvanya' tepkisi: Gülen'in sümkürdüğü mendilleri yalayanlar...

CHP'li vekillerin Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği iddialarına yer vermesine partili isimlerden sert tepki geldi.

Sabahat Akkiraz'dan 'Pensilvanya' tepkisi: Gülen'in sümkürdüğü mendilleri yalayanlar...

AKP’nin yayın organları arasındaki Sabah gazetesinin yazarlarından Mahmut Övür’ün bugünkü köşe yazısında, CHP’li vekillerin Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği iddialarına yer vermesine partili isimlerden sert tepki geldi.

Vekiller iddiaları reddederken, ziyarette yer aldığı öne sürülen eski CHP milletvekili Sabahat Akkiraz “‘Hoca efendi diyerek’ yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar’ kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar” tepkisinde bulundu. Sabah gazetesinin yazarı olan AKP milletvekili adayı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında CHP’li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz’ın Pensilvanya’ya gidip Fetullah Gülen’e ziyarette bulunduklarını iddia etti. Elinde bu buluşmaya dair fotoğraf olduğunu da öne süren Övür’e CHP’lilerden tepki geldi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, bu iddialara CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan ve söz konusu vekillerden açıklamalar geldi.

Sabahat Akkiraz: Fetullah’ın sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar…

Eski CHP’li milletvekili Sabahat Akkiraz Övür’ün yazısı hakkında sert konuştu. “Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek’ yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar’ kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar” diyen Akkiraz, “Bizi bilen bilir. Biz kendimizi biliriz” ifadelerini kullandı.

Umut Oran: Kanıtlamazsa namusunu yitirecek

İddiaların tek kelimesinin doğru olmadığını, tazminat davası açacağını belirten CHP’li Umut Oran, “Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. Ayrıca FETÖ çetesiyle ABD’nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerine bağlığımla asla ve asla örtüşemez. Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. Aslında Mahmut Övür, öncelikle kendi Pensilvanya ziyaretinin hesabını vermeli! Mahmut Övür artık AKP milletvekili adayıdır ve bu konumu maalesef gazeteciliğini yok etmiştir. Mahmut Övür şerefli ve namuslu bir gazeteci ise, hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Toprak: Deli saçması

Mahmut Övür’ün yazısı hakkında Sözcü’ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Böyle bir ithamı hakaret sayıyorum. Tam bir deli saçması. Beni orada bir AKP’li görmüş. Kimmiş bu kişi. Tüm bu iddiaları ispata davet ediyorum. 21 yüzyılda yaşıyoruz, teknoloji imkan veriyor. Ben son on yılda bir kez yurt dışına çıktım. Telefon, kredi kartı kayıtlarını, yurt dışı çıkışı kayıtlarına bakılsın. Adı geçen diğer kişilerle değil yurt dışı yurt içi seyahatim olmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bir tanesini kanıtlasınlar. AKP kendisine soruşturma sıçradıkça CHP’yi yalan haberlerle bulaştırmaya çalışıyor. Olayı gerçek hedefinden de saptırmaya çalışıyorlar. Biz KHK’lar ve OHAL yanlış dedikçe bize bulaştırıyorlar. Yıllarca birlikte iş tutacaklar…Yani pes diyorum. Bunu da CHP’ye yıkmaya çalışmalarına. Eğer böyle bir şey varsa bugün milletvekilliğini bırakırım ama o da yazarlığı bıraksın. Gazeteciliğin etik değerleri vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu: İftira 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise iddialar için “İftira! Ben bu arkadaşlarımdan, ya da herhangi bir arkadaşımdan gidip böyle bir görüşme yapmasını istemiş değilim. Neden isteyeyim? Ayrıca hepsini tek tek aradım, böyle bir seyahat yok. THY üzerinden yapılacak basit bir sorgulamayla öğrenilebilirdi” dedi.