Rüzgar Çetin için 'şipşak' adalet: Savcının tahliye itirazı saatler içinde reddedildi

Tahliyesine karar verilen Rüzgar Çetin'in yeniden tutuklanması istemi reddedildi.

Rüzgar Çetin için 'şipşak' adalet: Savcının tahliye itirazı saatler içinde reddedildi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar, Beşiktaş’ta bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karıştığı iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Rüzgar Çetin’in tahliyesine itiraz etti.

Savcının talebi sonrası mahkeme Çetin hakkında yurt dışına çıkış yasağı verdi. Rüzgar Çetin’in yeniden tutuklanması istemi reddedildi. Savcının talebinin mahkemenin saatler içinde değerlendirip sonuçlandırması dikkat çekti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şakar, mevcut delil durumu, dosyadaki raporlar ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Çetin’in tutuklanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması talebini içeren dilekçesini, davaya bakan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Savcının talebini, önce oy çokluğuyla tahliye kararını veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

Mahkeme, verdiği kararı değiştirmez ise savcılığın itirazını bir üst mahkeme olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirerek, tahliyeye ilişkin nihai kararı verecek.

Tutuklama talebine ret

Rüzgar Çetin hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Rüzgar Çetin’in yeniden tutuklanması talebinin ise reddedildiği öğrenildi.