Rusya'ya barış çubuğu Alparslan Çelik oluyor

İfadesi henüz alınmayan Alpaslan Çelik hakkında, Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamalardan dolayı da, işlem yapılacağı ileri sürüldü.

Rusya'ya barış çubuğu Alparslan Çelik oluyor

İzmir’in Hatay semtindeki bir restoranda 30 Mart Çarşamba akşamı silahlı kişiler bulunduğu ihbarı alan Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonla, aralarında Alparslan Çelik ile Serkan Kurtuluş’un da bulunduğu, 15 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 1’i serbest bırakıldı. İki gün gözaltında tutulan Alpaslan Çelik ve diğer şüpheliler dün adliyeye gönderildi.

Ancak ifadeleri alınmayan şüpheliler, savcının talimatıyla soruşturmanın detaylı yapılabilmesi için bu kez Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Geceyi, Organize Şube’de geçiren Alpaslan Çelik ve yanındakilerin ifade işlemlerine de bugün öğlen saatlerinde başlandı.

Uluslararası yasalarla suçlanacak iddiası

İfadesi henüz alınmayan Alpaslan Çelik hakkında, Rusya’ya ait uçağın düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamalardan dolayı da, işlem yapılacağı ileri sürüldü.

Buna göre bu açıklamaları delil sayacak olan savcılığın, Rus pilotun öldürülmesinden dolayı uluslararası yasalar çerçevesinde cinayet suçlamasından işlem yapılmasını isteyeceği belirtildi. Emniyet kaynakları bu konuda açıklama yapmayacaklarını, savcılık talimatlarına göre hareket edeceklerini aktardı.

Avukatı konuştu

Alpaslan Çelik’in avukatı Naci Tataç, bugün şüphelilerin sorgularına başlandığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek görüşme yaptı. Avukat Naci Tataç, kendisine telefonla ulaşan muhabirin sorularını yanıtladı.

Avukat Naci Tataç, Rus pilotun öldürülmesiyle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü’nde, müvekkiline soru yöneltildiğini ancak buna cevap vermediklerini, henüz böyle bir suçlamada bulunulmadığını söyledi.

Adliyeye gönderilen bir kişinin, savcılıkça ifadesi alınmadan tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmesinin hukuken pek rastlanan bir durum olmadığını vurgulayan Naci Tataç, müvekkili Alpaslan Çelik’in, kendisine Rus pilotun öldürülmesiyle ilgili soruları yanıtlamamasını, gerekli açıklamayı kendisinin yapacağını söylediğini aktardı. Naci Tataç, şunları söyledi:

“İfadeler tamamlandıktan sonra muhtemelen yarın adliyeye sevk edilecekler. Müvekkilimin talimatı doğrultusunda, sadece gözaltı işleminin devam ettiğini söyleyebilirim. Ama yarın serbest kalırsa Rus pilotla ilgili sorulara kendisi ama tutuklanması durumunda kendisi açıklama yapamazsa ben avukatı olarak yapacağım. Ama bunun için yarınki adliye sürecini bekleyeceğiz.”