Rusya'nın Suriye'den çekilmesi ile ilgili İran'dan açıklama

İran Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Şemhani, Suriye Ordusu'nun bölgede halkın emniyetini tehdit eden teröristlere karşı yürüttüğü operasyon, İranlı ve Rusyalı askeri danışmanlarında desteğiyle, ortak bir çerçeve içerisinde devam etmektedir.

Rusya'nın Suriye'den çekilmesi ile ilgili İran'dan açıklama

İran Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Şemhani, Suriye Ordusu’nun bölgede halkın emniyetini tehdit eden teröristlere karşı yürüttüğü operasyon, İranlı ve Rusyalı askeri danışmanlarında desteğiyle, ortak bir çerçeve içerisinde devam etmektedir.

İran Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Ali Şemhani şunları söyledi:

“Rusya’nın Suriye’den çekilmesi önceden belirlenmiş olan programlar çerçevesinde gerçekleşti ve hiçbir şekilde beklenmedik bir gelişme yaşanmadı.

Terörizmle mücadele durmadı ve bu mücadele aynı şekilde devam etmektedir. Suriye Ordusu’nun bölgede halkın emniyetini tehdit eden teröristlere karşı yürüttüğü operasyon, İranlı ve Rusyalı askeri danışmanlarında desteğiyle, ortak bir çerçeve içerisinde devam etmektedir.

Suriye’nin kaderini ve geleceğini belirlemek sadece Suriye halkının elindedir. Bu konuyu görmezden gelecek her türlü plan, geçmişte olduğu gibi başarısızlığa mahkumdur.

Başlarda, direnişin bölgedeki etkisini zayıflatmak için Suriye Hükümetini güçsüz kılmak, bölgedeki bazı ülkelerin de desteklediği ve demokrasiyle hiçbir ilgisi olmayan, Amerika ve İsrail’in planıydı.

Terörizm bu gün Avrupa’yı aşarak, bölgeden daha geniş bir alana yayıldı ve maalesef Suriye konusunda geçmişte yürütülen yanlış politikaların hala devam ettiğini görmekteyiz.”

Terörizm ve bununla mücadeledeki iki farklı yolun muhaliflerin bölgesel güvenlik stratejisi olduğunu hatırlatan Ali Şemhani, “Bütün terör örgütü gruplarına ve her türlü terörizme odaklanılmalı ve karşısında durulmalı. Onlara siyasi bir meşrutiyet verilmesi, terörizmin bölgede sabitlenmesine neden olacaktır ve bunun tehlikeli sonuçları Avrupa ve diğer komşulara yönelecektir” dedi.