Rusya'dan Şamil Tayyar'a cevap: Yeteneği boşa gidiyor!

Fenerbahçe'nin Euroleague finalinde Rus takımı CSKA Moskova'ya yenilmesinin ardından AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, skandal bir tweet atmıştı.

Rusya'dan Şamil Tayyar'a cevap: Yeteneği boşa gidiyor!

Fenerbahçe’nin Euroleague finalinde Rus takımı CSKA Moskova’ya yenilmesinin ardından AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, skandal bir tweet atmıştı. Tayyar, basketbol maçının ardından Twitter’daki hesabından, “İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor!” diye yazmıştı.

Tayyar’dan geri adım: “Espiri, şaka” diye dipnot düşeceğim

Tayyar tweetinin ardından gelen sert tepkiler üzerine geri adım atarak bir açıklama yaptı. “Rus uçağının düşürülmesini yanlış bulan birisi olarak ikinci yanlışı neden savunayım? Düzey buysa artık “espiri, şaka” diye dipnot düşeceğim. Rus haber ajansı aradı, ülkelerinde kamuouy kaynıyormuş” diye yazan Tayyar, “Votkalı kafayla okuyunca espri, füze olmuş. Espri kardeşim, espri” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan tepki: Yeteneği boşa gidiyor!

Tayyar’ın büyük tepki toplayan sözleri için bir açıklama da Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden geldi. Elçiliğin resmi Twitter hesabından Tayyar’ın sözleri paylaşılarak “Bakın ne güzel komedyen yeteneği boşa gidiyor!” açıklaması yapıldı. Elçiliğin resmi hesabından yapılan bu açıklama kısa bir süre sonra sayfadan kaldırıldı.

[Haber görseli]

http://gazetemanifesto.com/2016/05/16/samil-tayyardan-skandal-tweet/