Rusya'dan Küba'ya destek: ABD uyguladığı yanlış politikaları düzeltmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, ABD Başkanı Barack Obama'nın Küba ziyareti ile ilgili konuştu.

Rusya'dan Küba'ya destek: ABD uyguladığı yanlış politikaları düzeltmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, 20 Mart günü ABD Başkanı Barack Obama tarafından Küba’nın başkenti Havana’ya gerçekleştirilen ve 2015 yılında iki ülke arasında yeniden başlatılan diplomatik ilişkilerin bir sonucu olarak değerlendirilen tarihi ziyaret ile ilgili konuştu.

Zaharova, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın Küba’ya gerçekleştirdiği ziyaretin, “adaya karşı Washington’un uyguladığı yanlış politikaları düzeltmek için bir fırsat” olarak değerlendirdi.

ABD ve Küba arasındaki ilişkilerin gelişmesini Rusya adına olumlu karşıladıklarını belirten Zaharova, ilişkilerin karşılıklı eşitlik ve saygı çerçevesi etrafında gelişmesini ve Küba’nın politik modeline karşı bir dış müdahalenin yapılmayacağını umduklarını söyledi.

Önceliklerinin Küba’ya karşı ABD tarafından uygulanan ve uluslararası kamuoyundan da oldukça tepki alan ekonomik yaptırımların kaldırılması olduğunu belirten Zaharova, ABD’nin hukuksuzca elinde tuttuğu ve hapishaneye çevirdiği, Küba’ya ait olan Guantanamo’nun durumunun da önemli olduğunu aktardı.

Zaharova ayrıca, Obama’nın Küba’ya gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin ‘normalleşmesi’ açısından önemli bir adım olduğunu belirtirken bu durumun Küba ve Rusya arasındaki işbirliğini etkilemeyeceğini söyledi.