Rusya: Yeni bir dünya savaşı çıkabilir

Dün Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ise, Suriye konusunda uzlaşma sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceği uyarısında bulundu. Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tutan Medvedev, “Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine tüm taraflar görüşme masasına oturtulmalı” dedi. Rus Başbakan olası yabancı bir kara harekâtının, savaşın tüm bileşenlerini... View Article

Rusya: Yeni bir dünya savaşı çıkabilir

Dün Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ise, Suriye konusunda uzlaşma sağlanamazsa yeni bir dünya savaşı çıkabileceği uyarısında bulundu. Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tutan Medvedev, “Yeni bir dünya savaşı başlatmak yerine tüm taraflar görüşme masasına oturtulmalı” dedi.

Rus Başbakan olası yabancı bir kara harekâtının, savaşın tüm bileşenlerini içereceğini söyleyen Medvedev, “Bu yüzden de Amerikalılar ve Arap ortaklarımız kalıcı bir savaş isteyip istemedikleri konusunda iyi düşünmeli. Eğer bu savaşı kolayca kazanabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, hele de herkesin birbiriyle savaştığı Arap coğrafyasında” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD, Suudi Arabistan ve bazı Avrupa ülkelerini sorumlu tutan Rusya Başbakanı, “Bir anda mevkidaşlarımız Esad’ın,dış politikada böyle bir terime yer varsa,kötü davrandığına karar verdi. Kimleri kastettiğimiz doğrudan söyleyeceğim. ABD’li ortaklarımızı, bazı Avrupalı ortaklarımızı ve örneğin Suudi Arabistan dâhil Arap ortaklarımızı kastediyorum” derken Suriye’de Rus askeri uzmanların bulunduğunu ancak Rus ordusunun bu ülkede kara operasyonuna katılmayacağını belirterek “Biz kara operasyonuna katılmak istemiyoruz, orada sadece uzmanlarımız var” dedi.