Rusya, Türkiye'den meyve - sebze ithalatını tamamen yasaklıyor

Rusya Tarım Ürünleri Denetleme Ajansı Rosselhoznadzor'un Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, gelecek haftadan itibaren Türkiye’den gelecek meyve - sebze ürünlerine tamamen yasak getireceklerini açıkladı.

Rusya, Türkiye'den meyve - sebze ithalatını tamamen yasaklıyor

Rusya Tarım Ürünleri Denetleme Ajansı Rosselhoznadzor’un Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, gelecek haftadan itibaren Türkiye’den gelecek meyve – sebze ürünlerine tamamen yasak getireceklerini açıkladı.

Sputnik’in haberine göre Alekseyenko “Geçtiğimiz hafta Moskova’da Türk meslektaşlarımızı ağırladık ve Türkiye’den ithal edilen tarım ürünlerindeki sorunları ele aldık. Bunlar ürünlerdeki Akdeniz sineği ve Kaliforniya çiçek tripsi gibi insan sağlığına zararlı böcekler ile ilgili sorunlar. Türk meslektaşlarımız konuyla ilgili atılacak adımlar konusunda bize bilgi vereceklerini söyledi” dedi.

“Zararlı ürünler gelmeye devam ediyor”

Ankara’dan halen herhangi bir cevap gelmediğini söyleyen Alekseyenko,  zararlı ürünlerin ise hâlâ Rusya piyasasına gelmeye devam ettiğini belirterek, “Bu gerekçeyle dün Türkiye’den marul ve kıvırcık ithalatına yasak getirdik. Ama gelecek hafta tüm Türk tarım ürünlerine yasak getirmeyi planlıyoruz. Büyük bir ihtimalle bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu yasağın geçici olduğunu bildiren Alekseyenko “Yasağın ne kadar süreceğini söylemek zor. Biz ülkemize sağlıklı ürünlerin gelmesini talep ediyoruz. Bu yeni bir şey değil. Akdeniz sineği ve Kaliforniya çiçek tripsi gibi insan sağlığına zararlı böcekler konusunda Türk yetkilileri daha önce de uyarıyorduk. Somut çalışmalar istiyoruz. Ama halen böyle ürünler gelmeye devam ediyor.” dedi.