Rusya: Türkiye barış sürecini bozmaya çalışıyor

Matviyenko, Rus Su-24 uçağının düşürülmesi ile ilgili sorumluluğu üstlenmesi halinde Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

Rusya: Türkiye barış sürecini bozmaya çalışıyor

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rus Su-24 uçağının düşürülmesi ile ilgili sorumluluğu üstlenmesi halinde Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

RİA Novosti’ye konuşan Matviyenko, “Rusya-Türkiye ilişkileri iyi dönemde değil. Bildiğiniz üzere ilişkilerin kötüleşmesinin sorumlusu biz değiliz. Türkiye Rus uçağının Suriye hava sahasında düşürülmesinin sorumluluğunu üstlenirse ilişkileri normalleştirmeye hazırız. Ancak henüz Ankara’dan bu yönde adım atılacağına dair bir sinyal almadık” dedi.

‘Türkiye, Suriye’de ateşkesi bozmaya çalışıyor’

Matviyenko ayrıca, Türkiye’nin kendi bölgesel hedefleri için Suriye’deki barış sürecini bozmaya çalıştığını belirtti. Federasyon Konseyi Başkanı, “Türkiye dahil bazı taraflar ateşkesi bozmaya ve gerilim yaratmaya yönelik girişimlerde bulunuyor. Türkiye, Suriye’de kendi bölgesel hedeflerine göre hareket ediyor ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olmasına rağmen Kürt nüfusunu hedef almaya devam ediyor” diye konuştu.