Rusya: Suriye’de sabrımız taştı

Rusya'dan Suriye ile ilgili kritik açıklama geldi.

Rusya: Suriye’de sabrımız taştı

Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeri Gerasimov, Amerika tarafından desteklenen silahlı grupların ateşkese uymamasına tepki gösterdi.

El Meyadin televizyonunun haberine göre Rusya Genelkurmay Başkanı General Valeri Gerasimov, silahı grupların güç tazelediğini söyledi.

Suriye’deki terörist grupların güç tazelemekte olduklarını ve ülkedeki durumun yeniden bunalımlı hale gelmeye başladığını belirten General Valeri Gerasimov, Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin geçtiğimiz hafta “Suriye’deki durum konusundaki sabrımız sınırsız değildir” şeklindeki açıklamasına gönderme yaparak “Suriye’deki durumla ilgili olarak sabrı tükenen biziz, Amerikalılar değil” dedi.

Sputnik haber ajansının haberine göre General Gerasimov, “Suriye’deki durumla ilgili olarak sabrı tükenen ABD’liler değil biziz. Suriye’de ateşkes ve ulusal uzlaşının sağlanması konusundaki yükümlülükleri ve anlaşmaları tamamen yerine getiriyoruz. ABD tarafı ise kontrol ettiği muhalefetle sürekli zorluklar yaşıyor” dedi.

Rusya, Amerika’dan, “ılımlı” diye nitelediği silahlı gruplar üzerindeki etkisini kullanarak bu grupların tüm taraflarca terör örgütü olarak nitelenen Nusra Cephesi’yle saflarını ayırmasını istiyor.

Rusya ile Amerika’nın ateşkes konusunda anlaşmalarına rağmen, Amerika, Suudi Arabistan ve Türkiye tarafından desteklenen silahlı gruplar ile Nusra Cephesi’nin oluşturduğu Fetih Ordusu adlı grubun Halep’in güneyinde yeniden geniş çaplı bir saldırı başlattığı yönünde haberler geliyor.

Öte yandan Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan hükümetinden Suriye ordusuyla savaşmasını isteyen 51 diplomatın gönderdiği mektubu “çok iyi” diye niteledi.

John Kerry, Obama yönetiminin Suriye politikasına yönelik eleştirilerin yer aldığı bu mektubu yazan kişilerle görüşmek istediğini söyledi.