Rusya provokasyon uyarısı yaptı: Kimyasal silah kullanmakla suçlayabilirler

Sıromolotov, Suriye ordusunun yakın zamanda kimyasal silah kullandığına dair bir suçlamayla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Rusya provokasyon uyarısı yaptı: Kimyasal silah kullanmakla suçlayabilirler

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Suriye ordusunun yakın zamanda kimyasal silah kullandığına dair bir suçlamayla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, İnterfax’a konuşan Sıromolotov, “Yakın bir zamanda, Suriye ordusunun kimyasal silah kullanmakla suçlanacağı bir provokasyonun hazırlanacağını düşünüyorum. ‘Siviller vuruldu, insani durum felâket ve yasaklı, kimyasal silahlar kullanıldı’ şeklinde bir standart paket var, bu da bunun bir parçası. ABD ile Suriye ordusundaki kimyasal silahları birkaç yıl önce kaldırmamıza rağmen…” dedi.

IŞİD’in Rusya’nın mevzilerine gerçekleştirdiği hava saldırıları sırasında sivilleri kalkan olarak kullandığını ve Halep’te yaşananların sebebinin de bu olduğunu belirten Sıromolotov “Hava operasyonları gerçekleştirilirken sivilleri kalkan olarak kullanıyorlar. Halep’te Suriye ordusuyla sivillerin geçmesi için koridorlar oluşturduk, ancak militanlar buna izin vermeyip onları kalkan olarak kullanıyor” dedi.

Sıromolotov konuşmasının devamında, “Batı, oyununu gayet iyi oynuyor, şimdi de gözler Suriye’ye çevrilmiş durumda. Hemen bir histeri yaratılıyor. Yemen’i neden kimse aklına getirmiyor, oranın durumunun Suriye’den farklı olan neyi var? Hiçbir şey, orada Rusya’nın olmaması dışında… Hastaneleri bombalamakla suçlanıyoruz, hem de herkesin ABD’nin Afganistan’daki hastaneleri vurduğunu bilmesine rağmen…

Deyr-ez Zor’daki saldırıların öylece yapıldığını mı sanıyorsunuz. Hayır, bu saldırı kesinlikle planlanmıştı. Orada iki yıldır durum statik, hedeflerin şaşırılması imkânsız ve ne yazık ki bu böyle de devam edecek” ifadelerini kullandı.