Rusya lideri Putin, Esad ile görüştü

Rusya lideri Putin, Beşar Esad ile ateşkes anlaşmasını görüştü. Kremlin, Esad'ın ateşkesin uygulanmasına hazır olduklarını teyit ettiğini duyurdu.

Rusya lideri Putin, Esad ile görüştü

Rusya lideri Putin, Beşar Esad ile ateşkes anlaşmasını görüştü. Kremlin, Esad’ın ateşkesin uygulanmasına hazır olduklarını teyit ettiğini duyurdu. Görüşmeden, IŞİD, El Nusra Cephesi ve BM Güvenlik Konseyi terör örgütleri listesinde yer alan diğer örgütlere karşı mücadelenin süreceği vurgusu aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye lideri Beşar Esad ile telefonda görüştü. Kremlin Sözcüsünün duyurduğu görüşmede ateşkes anlaşması ele alındı. Görüşmede Putin ve Esad, IŞİD ve El Nusra Cephesi ve BM Güvenlik Konseyi terör örgütleri listesinde yer alan diğer örgütlere karşı mücadelenin sürmesinin önemine vurgu yaptı.

Kremlin’den Esad’ın Suriye hükümetinin ateşkesin uygulanmasına hazır olduğunu teyit ettiği de duyuruldu. Kremlin’in açıklamasında Rusya ve ABD’nin Suriye’deki işbirliğinin Moskova ve Washington arasında karşılıklı güvenin inşasına da katkıda bulunduğu belirtildi.