Rusya krizi Türkiye ekonomisini sarsmaya devam ediyor

Rusya’da imza aşamasında olan işlerin askıya alınması, yeni projelerin de alınamaması nedeniyle Türk müteahhitler yıla iyi başlamadı.

Rusya krizi Türkiye ekonomisini sarsmaya devam ediyor

Rusya ile yaşanan kriz, ihracat ve turizmin ardından müteahhitlik sektörünü de vurdu. Müteahhitlikte Türkiye’nin en önemli pazarı olan Rusya’da yeni proje alınamaması ve imza aşamasındaki işlerin askıya alınması, Libya ve Irak’taki diğer sorunlarla birleşince, sektör yıla iyi başlamadı.

Türkiye Müteahhitler Birliği, “Ekonomide Bahar Havası” başlıklı birinci çeyrek analizinde, 2016 yılına son derece olumsuz bir başlangıç yapan küresel piyasaların, Şubat ayı ortasından itibaren küresel risk algısında kısıtlı bir iyileşme olması sonucunda bir miktar toparlandığı kaydedildi. Analizde, Mart ve Nisan aylarında küresel piyasaların büyük çoğunluğunda yukarı yönlü bir hareket, risk primlerinde ise aşağı yönlü bir eğilim gözlendiği vurgulandı.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde 2016 yılına daha önceki yıllar kadar iyi başlanılmadığı belirtilen analizde, ilk çeyrekte yurtdışında 1.1 milyar ABD Doları değerinde 17 yeni proje üstlenildiği kaydedildi.