Rusya: Karabağ gerginliğinde Türkiye'yi suçlamıyoruz

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmaya dair derhal ateşkes yapma çağrısında bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gerginliğin tırmanmasından Ankara'yı sorumlu tutmadıklarını kaydetti.

Rusya: Karabağ gerginliğinde Türkiye'yi suçlamıyoruz

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmaya dair derhal ateşkes yapma çağrısında bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gerginliğin tırmanmasından Ankara’yı sorumlu tutmadıklarını kaydetti.

Moldova Dışişleri Bakanı Andrey Galbur ile Moskova’da yaptığı görüşmenin ardından konuşan Lavrov, Karabağ’daki çatışmalara değinerek “Barış çağrıların Bakü ve Erivan’da duyulduğunu umuyoruz” dedi.

Rusya’nın pozisyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı tarafından belirtildiğinin altını çizen Lavrov şöyle devam etti: “Savunma Bakanı Sergey Şoygu, iki ülkedeki mevkidaşlarıyla iletişime geçti. Ciddi endişe duyduğumuzu belirttik ve Devlet Başkanı’nın ateşkes çağrısını teyit ettik. Umarım, bu çağrılar duyulmuştur.” Lavrov, Karabağ sorununun askeri çözümünün olamayacağını da vurguladı.

“Ankara dahil, hiç bir dış gücü suçlamıyoruz”

Öte yandan Lavrov, Karabağ’daki gerginliğin yeniden tırmanmasında Ankara dahil hiçbir dış gücü suçlamadıklarının altını çizdi.

Lavrov, “Karabağ’da çözüme yönelik yaklaşımlardan memnun olmayan bazı kesimlerin girişimleri olduğunu teyit edebiliriz. Ancak Ankara da dahil olmak üzere hiçbir yabancı aktörü bu konuda suçlamıyoruz” dedi.