"Rusya Fırat Kalkanı'na istihbarat desteği veriyor"

Türkiye'nin Suriye'de ÖSO'ya bağlı cihatçı güçlerle birlikte gerçekleştirdiği 'Fırat Kalkanı' operasyonuna Rusya'nın da istihbarat paylaşarak destek verdiği iddia edildi.

Türkiye’nin Suriye’de ÖSO’ya bağlı cihatçı güçlerle birlikte gerçekleştirdiği ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna Rusya’nın da istihbarat paylaşarak destek verdiği iddia edildi.
Rus İzvestiya gazetesine göre, Rusya’nın, Fırat Kalkanı operasyonunun gerçekleştirilmesi için ‘gerekli olan istihbarat bilgileri’ni Türkiye’ye vermeye başladı. Gazetenin bugün kendi kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, bu konuda anlaşma geçen hafta Başkan Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasından yapılan telefon görüşmesinde sağlandı.
İki ülke Genelkurmay başkanlarının görüşmelerinde de, Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye’ye yardımcı olacak istihbaratın sağlanması mutabakatı sağlandığı vurgulandı.

“Türkiye NATO’ya çok kırgın”

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya’nın Türkiye’ye istihbarat sağlandığını belirterek, “Karşılığında onlar da bizimle bilgi paylaşıyor. Türklerin Suriye’de etkili ve çok iyi istihbarat ağları var” dedi.

Klintseviç, “Türkiye gerçi NATO ülkesi ama darbe teşebbüsünde bazı Batılı büyük devletlerin rolü olabileceği düşüncesiyle çok kırgın. Erdoğan ve Türk hükümeti Rusya ile iş yapılabileceğini anladı” diye devam etti.