Rusya, ekonomik yaptırımları hafifletecek mi?

Rusya, 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde Türkiye'ye uyguladığı bazı ekonomik yaptırımları hafifletebilir.

Rusya, ekonomik yaptırımları hafifletecek mi?

Rusya, 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde Türkiye’ye uyguladığı bazı ekonomik yaptırımları hafifletebilir. Böylece, geçtiğimiz 24 Kasım’da Türkiye’nin bir Rusya savaş uçağını düşürmesinden sonra iki ülke arasındaki derinleşen krizde, ilk kez en azından bir durağanlaşma sinyali verilmiş olacak.

Kommersant’ta yayınlanan bir habere göre, Rusya ev sahipliğini yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde bazı spor tesislerinin yapımının yarıda kalması riski nedeniyle Türk müteahhitlere ülkede çalışma izni verebilir.

Ancak gazetenin kaynaklarına göre, bunun için Türk müteahhitlerin Rus şirketlerle ortaklık kurması gerekecek ve bu ortaklıkta hisselerin büyük payı Rus şirketlere ait olacak.

Bununla birlikte haberde Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sözleşmesinin sonlandırılmasının projenin tamamlanmamasına neden olabilecek Türkiye’den inşaat şirketlerinin yaptırımların dışında tutulmasını öngören bir tasarı hazırladığı da iddia edildi.

Diğer taraftan İzvestiya gazetesi de Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, ürünlerini Rusya’ya kolayca sokabilecek Türkiye tekstil şirketlerinin listesini hazırladığını yazdı. Ancak gazetenin haberinde bu listede kumaş üreticilerinin yer aldığı, Türkiye hazır giyim üreticileri için ise henüz böyle bir ‘beyaz liste’ hazırlanmadığı belirtildi.