Rusya askerleri Kamışlo'da iddiası: Yandaşlardan algı operasyonu başladı

Rusya'nın Suriye'nin Haseke vilayetindeki Kamışlo kentine asker gönderdiği haberleri yandaş medya organlarını telaşlandırdı.

Rusya askerleri Kamışlo'da iddiası: Yandaşlardan algı operasyonu başladı

Rusya’nın Suriye’nin Haseke vilayetindeki Kamışlo kentine asker gönderdiği haberleri yandaş medya organlarını telaşlandırdı. “Rusya askerleri sınırımızda” diyerek verilen haberlerde Suriye ve Rusya’nın Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile ittifak kurduğu tezleri tekrar edilerek manipülasyon yapılıyor.

Suriye devleti, büyük ölçüde Kürtlerin kontrolünde olan Haseke vilayetinde Haseke ve Kamışlo kentleri ile çevresinde çok sayıda askeri üs ve tesise sahip. Bu üs ve tesislerin kontrolü ise tamamen Suriye’nin elinde.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nin (LCC) yaptığı açıklamaya dayandırılan haberlerde, dün sabah 100 Rusya askerinin Suriye Hükümeti’ne ait askeri uçakla Kamışlo Havaalanı’na geldiği belirtiliyor. Açıklamada, Rusya askerlerin, Kamışlo’nun güneyindeki Terteb Tepesi’nde bulunan 154. Alay’a götürüldüğü de söyleniyor.

Haritadan da görüleceği üzere Türkiye sınırındaki Kamışlo'da Suriye'nin elinde olan önemli bir bölge var

Haritadan da görüleceği üzere Türkiye sınırındaki Kamışlo’da Suriye’nin elinde olan önemli bir bölge var

Yandaş medya organlarında yalanlar havada uçuşuyor

Tüm bu gerçeklere rağmen, yandaş medya organları “Böylelikle Esad – PYD ve Rusya ittifakı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.” diyerek açıkça yalan haberler yapmayı sürdürüyor. Yapılan haberlere ciddiyet katmak için, daha önce de, Rusya’nın talebiyle Haseke’de Suriye-PYD görüşmesi yapıldığı, bu görüşmeden sonra da 250 Rus askerinin Kamışlı’ya yerleştiği, geçen hafta içi Suriye İçişleri Bakanı İbrahim el Şaar’ın Haseke’de PYD heyetiyle görüştüğü, bu temasların Rusya’nın PYD’yi “rejimin bir parçası” haline getirmek istediği için gerçekleştiği gibi iddialara da yer veriliyor.

Rusya, Doğu Suriye’de üs kurmayı mı planlıyor?

Öte yandan, Rusya askerlerinin konuşlandığı iddia edilen 154. Alay’da radar ve anti-radar sistemleri ile topçu taburları bulunuyor ve alay Kamışlo Havaalanı’nı koruyor. Rusya’nın bölgeye asker gönderme iddiaları doğruysa, halihazırda kullandığı Hmeymim Hava Üssü’nün yanı sıra henüz herhangi bir şekilde kullanmadığı Kamışlo Havaalanı’nı da operasyonlar kapsamında kullanmaya başlamak için hazırlık yaptığı düşünülebilir.