Rus Dışişleri: Erdoğan'ı özür dilemese de desteklerdik

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, darbe girişimi sonrası yakınlaşan Rusya ile Türkiye ilişkileri için konuştu.

Rus Dışişleri: Erdoğan'ı özür dilemese de desteklerdik

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, düşürülen Rus uçağı için özür dilememiş olsa bile, ülkesindeki darbe girişiminin ardından desteklerdik” dedi.

Sputnik‘in aktardığı habere göre, Ryabkov’a Mejdunarodnaya Jizn dergisine verdiği röportajda, Türk F-16’larının düşürdüğü Rus uçağı için özür dilememiş olması halinde, ülkesindeki darbe girişiminin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyip desteklemeyecekleri soruldu. Ryabkov bu soruya “Evet, desteklerdik diyeceğim” yanıtını verdi.
“Erdoğan ve Türk hükümetinin ilişkilerimizin normalleşmesi için attığı adımları memnuniyetle karşılıyoruz” diye ekleyen Ryabkov, “Rusya ve Türkiye gibi pek çok süreci etkileyebilen ve doğrudan komşu olan ülkeler ilişkilerini olumlu bir biçimde kurma şansını kaçırmamalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın arayan ilk kişilerden biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmuştu. Putin bu gerçeği, Erdoğan’la bir önceki gün St. Petersburg’da gerçekleştirdiği görüşmede de gündeme getirmişti.