Rumelifeneri de ranta kurban gidiyor

Sarıyer'de bulunan 17. yüzyıldan kalma 1. derece doğal sit alanı olan Rumelifeneri Ceneviz kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 yıllığına kiralanıyor.

Rumelifeneri de ranta kurban gidiyor

Sarıyer’de bulunan ve 17. yüzyıldan kalma 1. derece doğal sit alanı olan Rumelifeneri Ceneviz kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 yıllığına kiralanıyor. Restorasyonlar Dairesi’nin restorasyon yapma kararı aldığı 46 dönümlük Rumelifeneri Ceneviz kalesi için restorasyonun başlaması ile birlikte ihale süreci de başlatıldı. İhaleyi alacak kiracı; restoran, kafeterya, müze, kütüphane, sanat merkezleri ve sergi salonları yapabilecek.

Arkeofili internet sitesinde yer alan habere göre, 17. yüzyıldan kalma tarihi kale, ihaleye çıkarılmadan önce restorasyona alınacak. Bakanlık bünyesindeki Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Dairesi Başkanlığı, Cenevizler Kalesi’nin projelendirilmesine dair ön çalışmayı başlattıklarını duyurdu. Restorasyon Dairesi’nin başlattığı proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte kale hızlı bir şekilde bu yıl içinde restorasyona alınacak.

Restorasyon çalışmasının başlamasıyla birlikte aynı zamanda ihale süreci de başlatıldı. Tasarruf yetkisi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bulunan kalenin ‘irtifak hakkı tesisi’ şeklinde yapılacak kiralama işinin süresi 20 yıl olarak belirtildi.