RÖPORTAJ | Zonguldak Gezi'ye benzemez, hükümetin başına yıkarız!

GMİS Başkanı Ahmet Demirci ile özelleştirme sürecine dair kısa röportaj yaptık.

RÖPORTAJ | Zonguldak Gezi'ye benzemez, hükümetin başına yıkarız!

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 5 müessesesinden en büyüğü 3 bin işçinin çalıştığı Karadon Müessese Müdürlüğü’nün özelleştirme kapsamına alınması talebi, yaklaşık 5 bin maden işçisinin katıldığı eylemle protesto edildi.

Konuyla ilgili olarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Ahmet Demirci’den sürece dair görüş aldık.

Özelleştirmelerin durdurulması ile ilgili hükümetten bir beklentiniz var mı, kısaca nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Ahmet Demirci: Şimdi özelleştirmelerin durdurulması için hükümetten beklentimiz var tabii ki. Bu yaptığımız basın açıklaması hakikaten bugün Türkiye çapında bir etkisi oldu. Bu eylemimizin ben inanıyorum ki, hükümet üzerinde de etkisi olmuştur, ders çıkarmıştır. Böyle bir adım atarlarsa Zonguldak’ın ne olacağını bilmeleri lazım. Şuna inanın ki Zonguldak bir Gezi’ye benzemez. Zonguldak bir Cerattepe’ye benzemez. Bunu çok iyi bilsin hükümet yetkilileri. Zonguldak’ın altında bizim 300 km açıklığımız var. Bunu da çok iyi bilsinler. Biz istiyoruz ki sendikamızın, işçi arkadaşlarımızın isteklerini yapsınlar başka bir şey istemiyoruz. Biz burayı özelleştirmiyoruz desinler bize, diyecekler bize. İşçi alsınlar yatırım yapsınlar başka bir şey istemiyoruz hükümetten. Ki bunları yapıncaya kadar da biz eylemlerimize konuşmamda da söylediğim gibi bir kartopu gibi çığ olarak büyüyüp, büyüyüp en sonunda büyük bir çığ olarak hükümetin başına yıkarız.

Peki nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Ahmet Demirci: Şimdi, biraz bekleme süremiz var. Kendi aramızda değerlendirmemizi yaptık. Hükümetten ya da Bakanlıktan bir talep gelecek mi, gelin görüşelim, neler yapabiliriz denecek mi. Yani talep gelmez ise, bu eylemlerimiz her geçen gün dozu artarak devam edecek. Biz ülkemizi, devletimizi seviyoruz. Üretmek istiyoruz. Yerlatındaki cevherimizi Türkiye ekonomisine kazandırmak için her gün canımız pahasına çalışıyoruz. Her gün evden çıkarken, eşimizle , çocuğumuzla helalleşerek çıkıyoruz. Bizim durumumuz bu.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Teşekkür ederim.

Biz teşekkür ederiz.

http://gazetemanifesto.com/2016/07/14/zonguldakta-maden-iscileri-ozellestirmelere-karsi-meydana-indi/