Rolling Stones Havana konserinde sahne aldı

Rock müziğin efsanevi grubu The Rolling Stones, tarihte ilk kez Küba’nın başkenti Havana’da konser verdi.

Rolling Stones Havana konserinde sahne aldı

Rock müziğin efsanevi grubu The Rolling Stones, tarihte ilk kez Küba’nın başkenti Havana’da konser verdi.

Ücretsiz konsere yaklaşık 500 bin dinleyici katılırken, bazı dinleyiciler konserin düzenlendiği Deportiva de la Habana beyzbol stadyumuna 18 saat önceden gitti.

Grup, konsere 1968 yılında kaydettikleri ve o dönem Küba halkının gizlice dinlediği “Jumpin’ Jack Flash” şarkısıyla başladı. “Sympathy for the Devil”, “Gimme Shelter” ve “Out of Control” dahil 18 şarkının çalındığı konser “Satisfaction” ile sona erdi.

Halkı “Merhaba Havana! İyi akşamlar benim Kübalı halkım!” diye selamlayan grubun solisti Mick Jagger, dinleyicilere “Eskiden Küba’da bizim müziğimizi dinlemenin zor olduğunu biliyoruz ama işte buradayız, çalıyoruz. Bence zaman da artık değişiyor.” diye seslendi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Küba ziyaretinden dört gün sonra gerçekleşen konserin ardından The Rolling Stones, Twitter hesabından “Bu inanılmaz, unutulmaz şov için teşekkürler Küba! Sizi görmek harikaydı!” diye yazdı.

İşte Rolling Stones konserinden görüntüler;

Rolling Stones’ın ardından İrlandalı rock grubu U2 ve eski Beatles üyesi Paul McCartney’nin de Küba’da konser vermesi bekleniyor.

ABD ve Küba, 2014’te ilişkilerini normalleştirmek için adım atmış ve büyükelçilikleri karşılıklı olarak yeniden açma kararı almıştı.

Hafta içinde de Barack Obama görevi başında Küba’yı ziyaret eden ilk ABD başkanı olarak tarihe geçmişti.