Roger Waters'tan Trump'a tepki: "Cahil!"

Mexico City’de 200 bin kişinin katıldığı ücretsiz bir konser veren İngiliz sanatçı hem Amerikalı hem de Meksikalı politikacıları yerden yere vurdu.

Roger Waters'tan Trump'a tepki:

Meksika’nın başkenti Mexico City’de 200 bin kişinin katıldığı ücretsiz bir konser veren İngiliz sanatçı hem Amerikalı hem de Meksikalı politikacıları yerden yere vurdu.

Tamamen halka açık ve ücretsiz iki konser için Meksika’ya giden Roger Waters, 2 saatten fazla süren gösterilerinden ilkini Cumartesi gecesi şehir merkezindeki Plaza de la Constitución’da gerçekleştirdi. 73 yaşındaki müzisyen özellikle seslendirdiği 1977 tarihli Pink Floyd parçası “Pigs” ile ırkçı söylemleri sayesinde sivrilen ABD başkan adayı Donald Trump’ı eleştirirken, Meksika Başkanı Enrique Peña Nieto’yu da uyguladığı politikalardan dolayı hedefine koydu.

“Trump, seni cahil!”

Konserde “Trump, seni cahil!” yazılı mesajlar ve baş kısmına Trump’ın fotoğrafı iliştirilmiş domuzlu görseller çokça yankı uyandırdı.

Waters, Animals albümünden Pigs on the Wind 1-2, Dogs ve Pigs’i (Three Different Ones) söylerken ise, kitlesel bir Trump karşıtlığı Plaza de la Constitución’ı inletti.