Rize'de bir Atatürk heykeli skandalı daha: Heykeli kaybetmişler

Rize'de bir Atatürk heykeli skandalı yaşandığı daha ortaya çıktı.

Rize'de bir Atatürk heykeli skandalı daha: Heykeli kaybetmişler

Hafta içerisinde kent meydanındaki Atatürk heykelinin kaldırılarak kamyona yüklenerek götürüldüğü Rize’de bir Atatürk heykeli skandalı yaşandığı daha ortaya çıktı. 11 yıl önce yerinden kaldırılan Atatürk heykelinin kayıp olduğu öğrenildi.

Heykeltıraş Metin Yurdanur, Cumhuriyet’in 75. yılında bir Atatürk Anıtı yaptı. Eser, 1998’de Rize Valiliği bahçesine yerleştirildi. 2005’te otopark inşaatı için yerinden sökülen anıt şu an kayıp.

Sözcü’den Hande Zeyrek’in haberine göre, Rize Valiliği’nin talebi üzerine tören alanına 1998 yılında heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından ‘Cumhuriyet’in 75. Yılı Anıtı’ yapılmıştı. Cumhuriyet’in 75. yılı kutlamaları kapsamında açılışı yapılan anıtta, Atatürk ve ellerinde bayrak ve meşale taşıyan iki genç yer alıyordu. Ancak 2004-2005 arasında otopark yapımı için sökülen anıt kayboldu.

Skandal üzerine skandal: Valilik de nerede olduğunu bilmiyor

Mimarlar Odası Rize Temsilcisi Mustafa Mahmutoğlu konuyla ilgili Rize Valiliği, belediye ve ilgili kurumlarda araştırma yaptıklarını ancak kimsenin anıttan haberi olmadığını söyledi. Mahmutoğlu, “Anıtı kimin kaldırdığını bilmiyoruz” dedi. Yurdanur ise resmi yazıyla Rize Valiliği’ne başvurarak anıtın akıbetini soracağını söyledi.

Bahsedilen heykel:

http://gazetemanifesto.com/2016/12/22/rize-belediye-baskani-muradina-erdi-ataturk-aniti-gitti-15-temmuz-sehitler-aniti-gelecek/

http://gazetemanifesto.com/2016/12/23/ataturk-aniti-kalkti-akitin-agzi-kulaklarinda-elhamdulillah-rize-ozgurlugune-kavustu/