Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım'dan ilk açıklama

Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım, Sarraf’ın cumartesi tatil amaçlı eşi ve kızı ile Miami’ye gittiğini söyledi.

Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım'dan ilk açıklama

Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım, Sarraf’ın Cumartesi tatil amaçlı eşi ve kızı ile Miami’ye gittiğini söyledi. Yıldırım, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.

Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım’dan ilk açıklama geldi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Yıldırım, “ABD’ye cumartesi günü gitti. Eşi ve kızı ile tatile gitmişlerdi. Kızlarını Disneyland’a götürmüşlerdi. Orada  bir avukat grubumuz var. Rıza beyin yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceğim. Ben, onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Burada, anı anına trafiği takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Rıza Sarraf) böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar” dedi.

Ambargo ile ilgili konular

Yıldırım, iddianemede yer alan suçlamalara ilişkin ise “Onların hepsi ticari konular. Hepsi izah edilebilir konular. ABD’nin koyduğu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca, iddianemenin kısa sürede hazırlanmış olmasına ilişkin ise “Orada soruşturma varmış zaten. Bizim haberimiz yoktu. Rıza Bey’in de haberi yoktu” şeklinde konuştu.