Reza Zarrab depresyon tedavisine başlamış

İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın depresyon tedavisi gördüğü öğrenildi.

Reza Zarrab depresyon tedavisine başlamış

New York’ta ABD’yi dolandırmak, İran yaptırımlarını ihlal, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama suçlamalarından 75 yıl hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab’ın depresyon tedavisi gördüğü öğrenildi.

Zarrab’ın davasında, Başsavcı Preet Bharara’nın açıkladığı, Zarrab’ın 2007-2015 yılları arası Amerikan bankalarını kullanarak yaptığı para transferlerinin miktarı 1.5 milyar dolardan 6.5 milyar dolara çıktı. Zarrab’ın şimdiye kadar detayları açıklanan 8 bankaya ilave olarak Banca Intesa, Bank of New York Mellon, Bank of Tokyo-Mitsubishi New York ve Commerzbank olmak üzere 4 Amerikan bankası üzerinden daha transferler yaptığı ve açıklanan bu para transferlerinin de Zarrab’ın yürüttüğü operasyonun ağırlıklı bölümünü oluşturan Euro bazlı transferleri kapsamadığı kaydedildi.

Gittikçe genişleyen yargılama sırasında tutukluluğu 10’uncu ayına giren Zarrab’ın ise hapishanede depresyon tedavisi gördüğü öğrenildi. Zarrab’ın avukatları, İran kökenli işadamının ne zamandan beri antidepresan ilaçlar kullandığını açıklamadı.