Reyhanlı'da bomba patlayan evden AFAD kartı çıktı

Reyhanlı'da bomba patlayan evden AFAD kartı çıktı.

Reyhanlı'da bomba patlayan evden AFAD kartı çıktı
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde, Suriyelilerin yaşadığı bir evde patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 2 Suriye vatandaşı hastanede hayatını kaybetti. Valilik, Suriyelilerin patlayıcı madde hazırladığını açıkladı.
Suriyelilerin kaldığı bir evde dün saat 17.15 sıralarında güçlü bir patlama oldu. Bölgeye sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, geniş güvenlik önlemi altında patlamanın olduğu eve girdi.
Bombalı araç şüphesi
Polis ekipleri, yaralanan Suriyelilere ait olduğu belirlenen bir otomobilde patlayıcı olma ihtimaline karşı bomba imha uzmanı çağırdı. Bomba bulunamayan otomobil detaylı inceleme için polis merkezine götürüldü.

Patlamada IŞİD militanı olduğu düşünülen 2 Suriyeli yaralandı. Yaralılar önce Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken; daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiler.

Hastanede yapılan müdahaleye rağmen, isimleri henüz açıklanmayan 2 kişi de yaşamını yitirdi.

AFAD’tan kart alarak Reyhanlı’ya yerleşmiş

CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı, Gerçek Gündem‘e yaptığı açıklamada, patlamanın bomba yapımı sırasında meydana geldiğini ve bombacılardan birinin üzerinden AFAD kartı çıktığını söyledi.

“Reyhanlı’da meydana gelen patlamada, Usam İsa ve Rahmi Hadad öldü. İkinci katta bulunan evlerinde bomba yapımı sırasında ilişkin bilgi edindik. Evden iki adet de suikast amaçlı susturuculu silah çıktığı söyleniyor” diyerek olayı anlatan Yarayıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Ölenlerden birinin eşi bomba yapımı sırasında mutfaktaymış. Kadın yemek yaparken patlama oluyor. Polis ekipleri kadını gözaltına alırken, kadın eşinin Suriye’de mekanik üzerine eğitim aldığını söylüyor. Ölen kişiler 2015 yılında AFAD’tan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) kart alarak Reyhanlı’ya yerleşmişler. Pasaport ve yerleşim kartları birbirini tutuyor. Reyhanlı’da AFAD’ın verdiği tanıtım kartıyla ikamet ediyorlarmış. Biz de konuyu yakından izliyoruz ”

Hatay Valiliği: Patlayıcı madde hazırlıyorlardı

Hatay Valiliği’nden, patlamayla ilgili yapılan açıklamada; patlamada yaralanan 2 Suriyelinin patlayıcı madde hazırladığı ve polisin evde 1 tabanca ile bulunan tabancaya ait bir susturucu bulduğu belirtildi.

Açıklama şöyle; “06 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında İlimiz Reyhanlı ilçesi Kanatlı Mahallesi Kurtuluş Caddesi Şehit Sedat Pişen Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana gelmiştir. Yapılan ilk inceleme neticesinde patlayıcı madde hazırlarken yaralandığı değerlendirilen Suriye vatandaşı iki şahıs, MKÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülmüştür. Güvenlik birimleri tarafından evde yapılan aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucuya el konulmuştur. Olayla ilgili tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir.”