Reuters: Bir grup Türk askeri Suriye'ye girdi

Türkiye'nin Suriye harekatı dünya ajansları da flaş haber olarak duyuruluyor

Reuters: Bir grup Türk askeri Suriye'ye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından Suriye’nin Cerablus kentinden IŞİD’i temizlemek için başlatılan operasyon dünya medyasına da yansımaya başladı.

Ankara henüz kara birliklerinin Suriye’ye girdiğini doğrulamazken, Reuters ismini vermediği üst düzey bir Türk yetkiliye dayanarak “Bir grup Türk özel kuvveti kuzey Suriye’ye girdi” ifadesini kullandı. BBC’ye göre ise sınırda 1500 ÖSO’cu cihadçı var .

Associated Press: Ordu Cerablus’u IŞİD’den temizlemek için operasyon başlattı

Türkiye Başbakanlık Ofisi Türk ordusunun ABD liderliğindeki koalisyon desteğinde Suriye sınırını IŞİD’den temizlemek için operasyon başlattığını açıkladı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre 500 Suriyeli ‘ılımlı’ cihadçı sınırın Türkiye tarafına yığıldı. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus’a girmeye hazırlanan güçler arasında “Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu” öne sürdü. SDG, “doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu” açıkladı.