"Reis'in özel harekatçıları" nasıl eğitiliyor?

Yandaş gazetelerden Akşam gazetesinde çıkan bir haber polis içerisindeki özel harekatçıların eğitimlerine dair ipuçları verdi.

Yandaş gazetelerden Akşam gazetesinde çıkan bir haber polis içerisindeki özel harekatçıların eğitimlerine dair ipuçları verdi. Özel harekatçılar, “vatan bütünlüğü” ve “bayrak ve ezanın önemi” ile ilgili eğitiliyor denilirken ne denmek istendiği ise belli.

Turgut Özal gibi TSK’ya alternatif olarak polisi güçlendirmeyi tercih eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tanklar gibi ağır silahlarla dahi donatmayı düşündüğü polis güçleri içerisinde doğrudan kontrgerilla eğitiminden geçen esas unsurlardan biri de özel harekatçılar.

Akşam gazetesinde yayınlanan haberde, özel harekat kursuna katılan polislerin eğitimlerine dair propaganda yapılmak istenirken gericiliğin devlet imkanlarıyla kendi ordusunu nasıl kurduğu da açığa çıkmış oldu.

Amasya’daki kursta dağlık arazide alınan komando eğitimi, verilecek yemekleri koordinatlar üzerinden bulmalarının istenmesi ve spor ve atış gibi alanlarda tabi tutuldukları eğitimlerden bahsedilen haberde özel harekat kursiyerlerinin, “vatan bütünlüğü”, “bayrak ve ezanın önemi” ile ilgili eğitimler aldığı ve “şehitliği en büyük ‘ödül’ saydıkları”ndan bahsediliyor.

Bu “dersler”in sonuçlarını ise bugün Kürt illerindeki mahallelerin duvarlarında görebiliyoruz.

esedullah-genelgesi-89992-5