Raul Castro Fransa'da

Küba Cumhurbaşkanı Raul Castro ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Elysee Sarayı'nda görüştü.

Raul Castro Fransa'da

Küba Cumhurbaşkanı Raul Castro ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Elysee Sarayı’nda görüştü.

Elysee Sarayı’nda yapılan görüşmede Fransa ve Küba arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak yeniden tayin edilmesi ve güçlendirilmesi gerektiği vurgusu yapılırken Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, “İki ülke arasında bugün yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.

Fransa’nın Küba’nın başlıca ticari ortaklarından biri olduğunu söyleyen Francois Hollande, karşılıklı olarak turizm ve ulaşım sektörlerinde ekonomik bir antlaşma vurgusu yaparken, Küba ve Fransa arasındaki kültürel ilişkiyi geliştirmek istediklerini söyledi.

Küba ile Fransa’nın tıp alanında mevcut ilişkilerine dikkat çeken Hollande, ABD’nin Küba üzerindeki yaptırımlarını ‘Soğuk Savaş kalıntıları’ olarak adlandırdı ve Fransa olarak her zaman bu ablukanın kaldırılmasını istediklerini belirtti. Öte yandan Raul Castro, karşılıklı olarak verimli konuşmalar yaptıklarını ve Fransa ile ekonomik, politik, akademik ve kültürel alanda çalışmayı güçlendirme isteği duyduklarını belirtti.

Ayrıca Raul Castro, Avrupa Birliği ile Küba arasında yeni bir aşamanın inşası için Fransa’nın liderlik etmesinden memnun olduklarını söyledi.

Raul Castro’nun düzenlediği bu ziyaret, Küba’nın resmi olarak bir Avrupa Birliği ülkesine yaptığı ilk ziyaret olarak önemli bir niteliğe sahip.