Rasim Ozan Kütahyalı’dan dış siyaset dersleri

AKP yandaşı Rasim Ozan Kütahyalı, TSK’nın cemaatçilerden “temizleneceğini”, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın buna direnmesi halinde istifasını vermesi gerektiğini yazdı

Rasim Ozan Kütahyalı’dan dış siyaset dersleri

AKP yandaşı Sabah Gazetesi’nin yandaş yazarı, TSK’nın cemaatçilerden “temizleneceğini”, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın buna direnmesi halinde istifasını vermesi gerektiğini yazıyor.

Kütahyalı, bugünkü “Türkiye ve Erdoğan’ı hedef alan operasyonlar” başlıklı yazısında, “Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok. ABD’nin başlattığı operasyon çok nettir. Hedef Türkiye ve Tayyip Erdoğan. Reza Zarrab yemden ibarettir” diyor.

Rus uçağının düşürülmesinin de Fetullah Gülen cemaatinin işi olduğunu söyleyen Kütahyalı, Tayyip Erdoğan’ın olayı inatla savunarak Rusya’ya saldırmasını unutmuş olsa gerek ki, “Türkiye coğrafyası tarihinde olmadığı kadar kuşatılmış durumda. Bir Fethullahçı F-16 subayı tarafından düşürülen Rus uçağı operasyonu da kuşatmayı derinleştirmek amaçlı bir operasyondu ve çok da başarılı oldu. Adımın Rasim Ozan olduğu gibi Rus uçağının düşürülmesi olayının bir Fethullahçı provokasyonu olduğunu biliyorum. Açık itiraf etmek gerekirse Fethullahçı örgütün bu Rus uçağı operasyonu Türkiye’ye ciddi zararlar vererek yalnızlaşmayı artırdı. F-16 pilotlarının bile en az yüzde 50’sinin Fethullahçı olduğuna dair çok sağlam raporlar var. 2016 yılında TSK’dan toplu şekilde atılacak bunlar. Hulusi Akar direnmeye kalkarsa da istifasını verir. Bu kadar basit. Fethullahçılar kaybetti ve Türkiye kazandı. Bu işin geri dönüşü yok…” gibi ifadeler kullanıyor.

Yandaşın dilinin altındaki bakla: “En önemli hamle Türkiye-İsrail normalleşme sürecidir”

“Erdoğan’sız AK Parti ve Erdoğan’sız Türkiye planları 3 yıldır çok aktif operasyonlarla sürekli işleme konmaya çalışılıyor” diyen Kütahyalı, Erdoğan nezdinde Türkiye’nin burnunun sürtülmek istendiğini söylerken çözümü de bulmuş! Ucu AKP’lilere dokunabilecek Zarrab operasyonunu fırsata çevirmek için oldukça uyanık davranıyor “Bu noktada Fethullah’a verilen dış destekleri kesebilmek çok önemlidir. Bu bağlamda Fethullahçı örgütü yamultacak önemli hamlelerden biri Türkiye-İsrail normalleşme sürecidir. Türkiye-İsrail arası normalleşme ve iyi ilişkiler sağlanırsa FETÖ’nün altındaki tüm zemin kayar gider.” sözlerine bir başka fırsatçılığı da ekliyor. Anlaşılan, Beyoğlu’ndaki terör saldırısında ölen İsrailliler adeta bu hamle için fırsat olmuş!

Kütahyalı, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beyoğlu’ndaki terör saldırısında İsrail vatandaşlarının hayatını kaybetmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’e gönderdiği şu taziye mesajı çok vicdanlı ve anlamlıydı…” sözleriyle de dış siyasetteki dehasını ortaya koyarken, Erdoğan’ın mesajını uzun uzun alıntılıyor.

Normal bir diplomatik davranış olan, mesaj Rivlin’in üzerine Erdoğan’ı aramasına ise adeta bir nimetmişçesine zavallıca sevinmiş Kütahyalı!

Filistin halkıyla da dalga geçiyor

Yandaş kalem, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in İsrail ilişkilerine dair açıklamasına da atıfta bulunarak binlerce Filistinli’nin katili Ortadoğu’nun teröristi İsrail hükümeti ile Türkiye’nin ilişkilerinin güçlü olmasına ilişkin de adeta Arap halkları ve özel olarak da Filistinlilerle dalga geçiyor: “Türkiye ile İsrail ilişkilerinin güçlü olması hem Türkiye’nin hem İsral’in hem Filistinli kardeşlerimizin yararınadır.” ifadelerini kullanmaktan utanmayan Kütahyalı bir de akıl dersi vermeye kalkıyor. “Duygularla değil akıl ile hareket etmek” zorunlulukmuş! Bir gram akıl bin ayıp örter tabii ama, kendilerinde akıl kalmadığı gibi ayıplarının da örtülebilecek seviyeyi çoktan geçtiğini hatırlatmak gerekiyor bu zata.