Radikal'in dijital arşivi de tarih oldu

Haziran 2014'te basılı yayına son veren Radikal gazetesinin, dijital arşivi de silindi.

Radikal'in dijital arşivi de tarih oldu

Haziran 2014’te basılı yayına son veren Radikal gazetesinin, dijital arşivi de silindi.

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan Radikal gazetesi, ‘zarar ettiği’ gerekçesiyle önce basılı yayına son vererek sadece web üzerinden yayınına devam etmiş, bir süre sonra ise web yayınını da durdurmuştu.

Site yöneticileri çalışanlarına, arşivin silinmeyeceğini söylemişti. Ancak Radikal.com.tr’nin kullanıma açık olan Radikal arşivinde, haberlere giriş yapılmak istendiğinde, site otomatik olarak hurriyet.com.tr’ye yönlendiriyor.

Odatv‘nin haberine göre, Radikal.com.tr’nin eski yayın yönetmeni Ezgi Başaran, Twitter’dan “Radikal’in tüm dijital arşivinin buharlaştığını görüyorum. 20 yıllık gazetecilik emeği, gurur duyulacak onca yazı/haber yok edilmiş. Yazık.” dedi.

Radikal’in eski çalışanlarından olan Serhat Burak Kuru da, Twitter’da arşivin silinmesine tepki göstererek “Radikal için kim ne emek verdiyse emeği silindi. Her şeye yer olan dijital dünyada onu tutmadılar. Çok üzücü. Ne denir bilmiyorum” diye yazdı.

Radikal’in eski muhabiri Fatih Yağmur da “Radikal’in arşivini kapatsalar da silseler de haberler kaybolmaz.” diye yazdı ve kişisel olarak yaptığı haberlerin pdf arşivlerini paylaştı.

Radikal.com.tr’nin Twitter hesabı da, Hürriyet Kelebek’in Twitter hesabına çevrilmişti.