PYD'ye topçu atışlarını sürdürme kararı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "PYD'nin her alan kazanması Türkiye'ye ilave göç demektir. Sayın Başbakanımız, PKK ve PYD Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını söyledi" dedi.

PYD'ye topçu atışlarını sürdürme kararı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “PYD’nin her alan kazanması Türkiye’ye ilave göç demektir. Sayın Başbakanımız, PKK ve PYD Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını söyledi” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığı 2016 yıl bütçe, Kesin hesap ve Sayıştay Raporları görüşülmeye başlandı. Komisyon üyesi milletvekilleri Türkiye sınırında yaşanan olaylarla ilgili bilgi istedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı: “PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna birebir değil, caydırıcı şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz.

Minak Havaalanı ve Maranaz bölgesindeki unsurlara karşı yapılan karşılık verme söz konusudur. Azaz bölgesinde saldırı hazırlığı var diye istihbarat bilgisi vardı. Sayın Başbakanımız, ‘PKK ve PYD’nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını’ söyledi.

PYD’nin her alan kazanması Türkiye’ye ilave göç demektir. Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasadışı göç, gerek Türkiye’nin gerekse Avrupa’nın istikrarına tehdit görüldüğünden NATO Ege’ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız, göçe de teşvik edersiniz. Türkiye 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanım Türkiye’nin güvenliğine tehdit oluşturursa, Türkiye buna gerekli karşılığı verir.”

YPG’nin siyasi kanadı PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye’nin taleplerini reddettiklerini açıklamıştı. Reuters’e konuşan Müslim, Suriyelilerin, Türkiye’nin herhangi bir müdahalesine karşı direneceğini söylemişti.