PYD'den açıklama geldi: "Ankara’nın koşullarını kabul etmiyoruz, müdahaleye direniriz"

PYD, Davutoğlu’nun öne sürdüğü koşulları reddetti. PYD, Suriyelilerin olası bir Türk müdahalesine karşı direneceğini de kaydetti.

PYD'den açıklama geldi:

Reuters’a konuşan PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin Suriye’nin iç işlerine karışma hakkının bulunmadığını belirtti.

Müslim, PYD’ye bağlı Halk Savunma Birlikleri’nin geçen hafta ele geçirdiği Minniğ Hava Üssü’nün o zamana kadar Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’nin elinde bulunduğuna da dikkat çekti.

PYD aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öne sürdüğü koşulları reddetti. PYD, Suriyelilerin olası bir Türk müdahalesine karşı direneceğini de kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada şunları söylemişti, ” Saldırılar esnasında sınırlarımıza tacizler oldu. Anganjman kurallarını işletmemiz gereken durumlar oldu. Türkiye’ye dönük mülteci akınına izin vermemek, gerekse açık bir şekilde PKK uzantısı olan bu güçlerin Suriye’de kendilerine alan oluşturması çabasına tehdit oluşturan güçlere karşı saldırıda bulunulmuştur. YPG bir Kürt örgütü değil, terör örgütüdür. YPG Azez ve çevresinden derhal uzaklaşacak.”