PYD kontrolündeki Tel Abyad'a ABD bayrakları asıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında PYD denetimindeki Tel Abyad'da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldığı öğrenildi.

PYD kontrolündeki Tel Abyad'a ABD bayrakları asıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında PYD denetimindeki Tel Abyad’da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında PYD kontrolüne giren kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye’den bakıldığında birçok yerine PYD flamaları asıldığı görülüyordu. Ancak DHA‘da yer alan habere göre, bugün öğle saatlerinde Tel Abyad’ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağı indirilerek yerine ABD bayrağı asıldı. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.

Telabyad

Menbiç’te de görülmüştü

Telabyad’da asıldığı görülen ABD bayrakları akıllara Menbiç’in Rafe köyünde yaşanan benzer olayı getirdi. Köy merkezinde bulunan bir direğe, kontrolü elinde bulunduran Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından ABD bayrağı asıldığı iddia edilmişti.

rafe abd bayrağı ile ilgili görsel sonucu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, ise olayla ilgili açıklamasında sözkonusu haberlere ilişkin inceleme açılmadığını, açmayı da düşünmediklerini bildirmişti.

Kimseyle ABD bayrağını çekmeleri için koordinasyon kurmadıklarını söyleyen yetkili, olayın ABD’nin ortaklık yaptığı güçler tarafından gerçekleştirildiğini gösteren resmi bir rapor da bulunmadığını ifade etmişti.