Polis'ten gözaltındaki muhabire: Lenin'in torunları kaybetti

İstanbul'da polis gözaltına aldığı Özgür Gündem muhabirine "Abdülhamit’in torunları kazandı, Lenin’in torunları kaybetti’ dedi.

Polis'ten gözaltındaki muhabire: Lenin'in torunları kaybetti

İstanbul’da polis gözaltına aldığı Özgür Gündem muhabirine “Abdülhamit’in torunları kazandı, Lenin’in torunları kaybetti’ dedi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne yapılan baskında gözaltına alınan, aralarında haber takibi yapan imc tv muhabiri Gülfem Kartaş ve Gökhan Çetin’in de bulunduğu 22 gazeteci savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun‘un haberine göre, dün akşam saatlerinde serbest bırakılan gazetecilerden Günak Aksoy, gözaltı esnasında “Otobüste çevik kuvvet bize ‘Abdülhamit’in torunları kazandı, Lenin’in torunları kaybetti’ dedi” açıklamasını yaptı.

Canlı yayında gözaltına alınan İMC TV muhabiri Gülfem Karataş ise tecavüzle tehdit edildiğini, dayağa maruz kaldığını söyledi.

IMC TV muhabiri Gülfem Karataş, şunları söyledi: “Kırmızı tişörtlü bir polis merdivenlerden indiğimiz sırada sırtıma zincirle vurduğu için yaralandım. Bu sırada gözlüğüm kırıldı. Ayrıca burada beni ters kelepçelediler. Yedi saat kelepçeyle bekletildim. Bu yüzden bileklerim hâlâ yaralı. Polis aracına bindirildiğimde yüzüme vurularak darp edildim. Bunların hepsini doktor raporunda bulabilirsiniz. Bize ‘vatan haini, Ermeni dölü, Yahudi dölü’ gibi sözler söylendi. Üç hilal bilekliği olan bir polis bunu bize göstererek ‘bunun anlamını biliyor musunuz, o…., k…..’ diyerek hakaret etti.”