Polise "Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız" diyen muhtar gözaltına alındı

Konya'da polisi "Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız" diye karşılayan muhtar F. K. gözaltına alındı.

Polise

Konya’da polisi “Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız” diye karşılayan Binkonut Mahallesi Muhtarı F. K. de gözaltına alındı. Polisin kimi zaman mahalle muhtarları eşliğinde gerçekleştirdiği gözaltı operasyonlarının bu kez hedefi olan K. ile birlikte şehirde 47 kişi hakkında daha yakalama kararı çıktı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgütün ‘ByLock’ adlı haberleşme programını örgütün kırmızı listesinde yer alarak kullandığı iddia edilen aralarında daha önce açığa alınan hakim ile üniversite öğrencisi, örgütün ‘ev ablası’ ve esnafın da bulunduğu 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bugün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 47 kişiden 24’ü gözaltına alındı. 23 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Polisin, zaman zaman mahalle muhtarları eşliğinde gittiği evlerde gözaltı işlemi yapmasını hatırlayıp kapısında polisleri görünce “Hayırdır ağabey bu kez kimi gözaltına alacağız” diyen Binkonut Mahallesi Muhtarı F. K. de gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.