Polis şiddeti MOBESE'ye yakalandı

Polisin Kadıköy'de mahallenin gençlerine uyguladığı şiddet MOBESE kameralarına yakalandı.

Polis şiddeti MOBESE'ye yakalandı

Kadıköy Eğitim Mahallesi Şirin Yuva Sokak’ta 7 Ocak Perşembe akşamı, evinin önündeki kulübeye köpeğini bağlayan U.Ç. ve arkadaşı G.S.C. adlı gençlerin yanına, saat 20.00 sıralarında bir polis aracı geldi.

Dört polis araçtan inerek U.Ç.’nin köpeğini bağladığı kulübeyi kontrol etmek istedi. Delikanlı, cep telefonunun ışığıyla kulübeyi aydınlattı. Bu sırada bir başka polis, G.S.C’nin yanına giderek kimlik sordu. Polislerin iddiasına göre G.S.C. bu sırada “hap” benzeri bir şeyi ağzına atarak yuttu.

polis siddeti

Polisler, gençleri dövmelerine tepki gösteren mahalleliye silah çekti

Bunun üzerine polisler, iddiaya göre genci dövmeye başladı. G.S.C.’nin önüne geçen U.Ç. sakinleştirmeye çalışsa da, polislerin bu kez de U.Ç.’yi aralarına alarak tekme ve yumruklarla dövdüğü ileri sürüldü. Olayı gören Ö.K. ve S.E. de kavgayı ayırmak için polislerle arkadaşlarının arasına girdi. Polisler onları da yere yatırarak ters kelepçeledi. Sesler üzerine sokağa çıkan mahalle sakinleri de kavgayı ayırmaya çalıştı. İddiaya göre polisler silahlarını çıkararak, mahalleliye kendilerine yaklaşmamaları uyarısında bulundu.

Mahalleli sahip çıkınca gençler serbest bırakıldı

Bu arada, bölgeye takviye polis çağırıldı. Polisler, dört genci gözaltına alarak Hasanpaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Ve yine iddiaya göre polisler araç içinde de gençleri dövmeye devam etti. Mahalle sakinleri de kalabalık bir grup halinde karakolun önüne gitti. Dört genç, ifade vererek, polislerden şikâyetçi oldular. Gençler, saat 04.00 sıralarında karakoldan serbest bırakıldı.