Pokemon Go’ya bir yasak daha!

Pokemon Go oyunu, bütün popülerliğine karşın, güvenlik gerekçesiyle eleştirilerden kurtulamıyor.

Pokemon Go’ya bir yasak daha!

“Artırılmış gerçeklik” teknolojisiyle birlikte dünya çapında muazzam bir indirilme rakamına ulaşan Pokemon Go oyunu, bütün popülerliğine karşın, güvenlik gerekçesiyle eleştirilerden kurtulamıyor.

Dünya çapında 100 milyondan fazla indirilme rakamına ulaşan Pokemon Go oyunu, uygulamayı telefonuna indiren kullanıcılar tarafından telefonlarında çeşitli güvenlik açıklarına sebebiyet vermesiyle eleştiriliyordu. Oyunu piyasaya süren Niantic Labs şirketi, yeni çıkardığı güncellemelerle bu güvenlik açıklarını kapayacağını ifade etmesine karşın, çeşitli savunma bakanlıklarından oyuna yasak getirilmeye başlandı.

Geçtiğimiz hafta İran, güvenlik gerekçeleriyle oyuna yasak getiren ilk ülke oldu. İran’dan sonra İsrail Savunma Kuvvetleri de oyunun askeri personeller tarafından askeri üslerde oynamasına yasak getirdi.

Pokemon Go oyunu karşısında sadece Savunma Bakanlıkları değil, Alman otomobil firması Wolkswagen de alarma geçmiş durumda. Sputnik’in haberine göre Wolkswagen, 70,000 çalışanına yolladığı e-posta’da, şirketin vermiş olduğu telefonlara Pokemon Go oyunun yüklemesini kesin bir dille yasakladığını belirtti. Bu yasağın gerekçesi de diğer örneklerde olduğu gibi güvenlik gerekçeleri gösterildi.

Pokemon Go oyununa en yeni yasak da, ABD Savunma Bakanlığı tarafından getirildi. Sputnik’in haberine göre 19 Temmuz’da Pentagon tarafından yapılan bilgilendirmede, oyunun ciddi güvenlik açıklarına sebebiyet verdiği belirtildi.