"PKK, AKP İlçe Başkanı'nı kaçırdı" iddiası

DHA'nın haberine göre, olay Bingöl'ün Genç ile Diyarbakır'ın Lice ilçeleri arasında meydana geldi.

AKP İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya’nın Erzurum’dan Şanlıurfa’ya karayolu ile giderken Genç-Lice karayolunu kesen PKK’liler tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, olay Bingöl’ün Genç ile Diyarbakır’ın Lice ilçeleri arasında meydana geldi. Mandıra işleten ağabeyi Şahin Çetinkaya ile birlikte Erzurum’dan Şanlıurfa’ya gitmek için yola çıkan AKP İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya’nın içinde bulunduğu otomobilin önü PKK’liler tarafından kesildi.

Kimlik kontrolü sırasında Şahin Çetinkaya’nın cebinden AKP İlçe Başkanı’nın kartviziti çıktı. Bunun üzerine PKK’liler İlçe Başkanı’nı yanlarında götürdü. Çetinkaya ile birlikte otomobilde bulunan ağabeyi ile diğer kişi ise serbest bırakıldı. Şahin Çetinkaya, jandarmaya giderek kardeşinin PKK’liler tarafından kaçırıldığını iddia etti.

Olayla ilgili olarak AKP Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İlçe Başkanı Çetinkaya’nın kaçırıldığını doğruladı. Yeşilyurt, “Üzerlerindeki kartvizitten yola çıkarak ilçe başkanı olduğunu belirliyorlar. Diğerlerini serbest bırakıyorlar. İlçe Başkanının gözlerini bağlayarak yanlarında götürüyorlar. Kaçırılma olayından Başbakanımızın ve İçişleri bakanımızın haberi var. Arama çalışmaları sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.