Olaylı maçta karar açıklandı: Trabzonspor'a 4 maç ceza!

Trabzonspor'a Fenerbahçe maçındaki saha olayları nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi

Olaylı maçta karar açıklandı: Trabzonspor'a 4 maç ceza!

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 87. dakikada tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için kararını açıkladı.

PFDK, Trabzonspor’a 4 maç seyircisiz oynama cezasıyla toplam 915 bin TL para cezası verdi.

PFDK kararı şu ifadelerle açıkladı:

“TRABZONSPOR A.Ş.’nin, 24.04.2016 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. – FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 750.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DENİZ KALE ARKASI, YOL KALE ARKASI, KAPALI VE MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, tribünlere spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.’nin, stadyuma usulsüz seyircisiz alınmasından dolayı takdiren 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına”