Perinçek 'arttırıyor': Erdoğan kemalizme teslim oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili tuhaf açıklamaları devam ediyor.

Perinçek 'arttırıyor': Erdoğan kemalizme teslim oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,“Erdoğan yurtseverler tarafından ele geçirildi”sözlerinin Amerikan New York Times ve Alman Frankfurter Allgemeine gazetelerinde yer almasına karşılık açıklamada bulundu.

Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili “Yurtseverler tarafından ele geçirildi” sözlerinin New York Times ve Frankfurter Allgemeinedeki makalelerde yer almasını değerlendirdiği yazısında bu kez daha ileri giderek, “Tayyip Erdoğan’a Kemalist Devrimi yıkma görevi vermişlerdi, oysa Tayyip Erdoğan Kemalizme teslim oldu” ifadelerini kullandı.

Perinçek’in Aydınlık’ya yer alan yazısının o bölümü şöyle:

“Türkiye, Atlantik ülkelerine sırt çevirirken yeni dostlar arayışına girmiştir. Kısacası Atlantik sisteminin hâkim güçleri Türkiye’nin yönelişi karşısındaki tavırlarını kesin ve keskin bir dille açıklıyorlar. New York Times, biraz daha umutlu olmak istiyor. Alman sermayesinin büyük gazetesi ise, Tayyip Erdoğan’a öfkesini çok daha ağır ifadelerle açığa vuruyor. Tayyip Erdoğan’a Kemalist Devrimi yıkma görevi vermişlerdi, oysa Tayyip Erdoğan Kemalizme teslim oldu. Dizginleri ellerinden kaçırmışlardır. Bu saptama, Batı açısından stratejik yenilginin itirafıdır.”